opc_loader

Wensenlijst


Als je sieraden koopt, dan wil je natuurlijk ook dat deze zo lang mogelijk meegaan. De sieraden die in De Fabriek verkocht worden kunnen bestaan uit drie verschillende materialen: stainless steel, silver/gold plated en 925 sterling (zilver).

Stainless steel
Stainless steel is roestvrijstaal en verkleurt helemaal niet. Daarnaast is dit materiaal ook nog eens allergie- en nikkelvrij, wel zo handig;)! 

925 sterling (zilver)
925 sterling zilver zijn sieraden die gemaakt zijn van echt zilver. Ze bestaan voor 92,5% uit zilver en voor 7,5% uit een ander hard materiaal. Zilver is van nature zacht en buigzaam, mocht dat andere materiaal niet toegevoegd zijn, dan breekt het sieraad heel snel en dat zou natuurlijk zonde zijn. 925 sterling zilver kan na enige tijd doffer worden, maar zal niet geheel verkleuren. Deze dofheid is heel gemakkelijk weer te verhelpen door het sieraad op te poetsen of een soda-badje te geven. 

Silver/gold plated
Silver- en gold plated is metaal met een verguld laagje goud of zilver. Doordat het een verguld laagje goud of zilver is, kan dit laagje na enige tijd gaan slijten. Dit is afhankelijk van de PH-waarde van je huid en voor het grootste deel afhankelijk van hoe je met het sieraad omgaat. Hieronder enkele tips hoe je deze sieraden het best kan verzorgen! 

Tips! 

- Vermijd contact met water, parfum, make-up, lotion, haarlak en andere soorten crèmes;

- Doe de sieraden af tijdens het slapen, douchen, sporten en handen wassen;

- Droog je sieraden af met een schoon, droog en zacht doekje nadat deze in contact zijn gekomen met water;

- Vermijd chloor;

- Bewaar je sieraden in een donkere vochtvrije omgeving (in een sieradendoosje bijvoorbeeld). 

Helaas geven wij geen garantie op het verkleuren van sieraden of de slijtage van het gouden of zilveren laagje.