opc_loader

Wensenlijst

DE FABRIEK 

Verscholen achter grote industriële poorten in de Van Welderenstraat is De Fabriek gevestigd. Zoals de naam al zegt was De Fabriek vroeger een lampenfabriek en voor die tijd een kantoor en werkplaats van een aannemersbedrijf. 

 Na anderhalf jaar verbouwen is De Fabriek omgebouwd tot lunchroom, conceptstore (natuurlijk in industriële stijl) en mini appartement! Je kunt hier terecht voor de mooiste industriële items rechtstreeks geimporteerd vanuit Frankrijk, woonaccessoires van nu, kleding, planten, modeaccessoires en babyitems in onze conceptstore. Daarnaast kan er bij De Fabriek heerlijk gehightead worden, geluncht worden, een bakje koffie gedronken worden of een lekkernij gegeten worden op onze fantastische vide! Kun jij de geur van onze versgebakken taarten weerstaan? Wil je de drukte van het centrum even ontvluchten dan ben je op de binnenplaats van De Fabriek aan het goede adres! Al zeg ik het zelf.. De Fabriek is wel een uniek plekje in Nijmegen! Hopelijk zien wij jullie snel!!

KLEIN STUKJE GESCHIEDENIS OVER HET PAND: 
Rond 1909 is 'De Fabriek' door architect W.J. Maurits gebouwd en door hem zelf de eerste jaren bewoond. Daarna heeft de familie v/d Stad er gewoond. In 1934 koopt Johannes Jacobs de Groot het pand (toen nog nummer 49) voor privé-bewoning en als kantoor/werkplaats voor zijn aannemersbedrijf J.J. de Groot. Als hij begin 1945 door een granaatscherf wordt getroffen op de hoek van de Van Welderenstraat en Ziekerstraat, sterft hij op 5 januari. Het aannemers bedrijf wordt overgenomen door zijn zonen. In de werkplaats wordt al het houtwerk voor de bouw gemaakt. Halverwege de jaren tachtig verhuist het bedrijf naar de Bedrijfsweg. De Van Welderenstraat 75 wordt overgenomen door een bedrijf dat sierlampen maakt genaamd: De Glazen Kater. Op mei 2017 hebben wij de contracten voor dit geweldigde pand ondertekend en tot de dag van vandaag geen seconden spijt gehad van deze keuze! 


Hopelijk zien wij jullie snel in De Fabriek!